5 Τρόποι για να Ενισχύσετε τη δέσμευση των εργαζομένων


Είτε ο οργανισμός σας έχει υιοθετήσει ένα μοντέλο πλήρους απασχόλησης από το σπίτι είτε ένα υβριδικό, μοιράζοντας τον χρόνο εργασίας μεταξύ του γραφείου και της δουλειάς από το σπίτι, αυτό που απασχολεί ακόμη τους περισσότερους ηγέτες και που τους κρατά ξύπνιους τη νύχτα είναι το πως διαχειρίζονται τη δέσμευση των εργαζομένων.

Το να διατηρείτε τους εργαζομένους σας συνεχώς αφοσιωμένους και κινητοποιημένους δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Τα καλά νέα είναι ότι στην εποχή της πληροφόρησης, οι επιχειρήσεις βασίζονται λιγότερο στο ένστικτό τους και μπορούν να λαμβάνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις, σχετικά με την εργασία των ανθρώπων τους. Μπορούν να καταλάβουν όχι μόνο πόσο ενεργοί είναι οι εργαζόμενοι ή αν απλώς κάνουν το minimum αυτών που τους ζητούνται, αλλά και να επηρεάσουν θετικά τα επίπεδα δέσμευσής τους.

Πως μπορείτε, λοιπόν, να διατηρήσετε υψηλό το επίπεδο δέσμευσης και τον ενθουσιασμό των εργαζομένων σας;

Ακολουθούν πέντε απλά βήματα για να ενισχύσετε τη δέσμευση τους

1.Παρέχετε εκπαίδευση και καθοδήγηση

Ξεκινήστε χτίζοντας τη σχέση του εργαζόμενού σας με την εργασία του και τον οργανισμό. Ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι να επενδύσετε σε εταιρικά προγράμματα εκπαίδευσης. Λάβετε υπόψη ότι κάθε εργαζόμενος, ανάλογα με τον ρόλο και το επίπεδο, έχει διαφορετικές μαθησιακές ανάγκες και μπορεί να χρειαστεί διαφορετικά προγράμματα εκπαίδευσης και καθοδήγησης.

Στη Humanis, αναπτύσσουμε εξατομικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης για την επιχείρησή σας, όπως induction, πωλήσεις, εξυπηρέτηση πελατών κ.λπ. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα προγραμμάτων και εργαλείων εκπαίδευσης, εύκολα προσβάσιμα  στους υπαλλήλους σας.

Χωρίς τη δέσμευση των εργαζομένων, δεν υπάρχει ομαδικότητα, σύνδεση και οι άνθρωποι μπορεί να καταλήξουν να αισθάνονται χαμένοι, αποσυνδεδεμένοι και να καταλήξουν σε «burn out».

2. Δημιουργήστε μια κουλτούρα ανθεκτικότητας στο χώρο εργασίας

Η ανθεκτικότητα είναι η ικανότητα προσαρμογής σε δυσκολίες, αντιξοότητες, σε καταστάσεις που αλλάζουν τη ζωή μας, αλλά και η πρόληψη επαναλαμβανόμενων μοτίβων αγχώδους συμπεριφοράς. Το να είσαι ανθεκτικός έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας νοοτροπίας προσωπικού και επαγγελματικού μετασχηματισμού.

Βοηθήστε τους ανθρώπους σας να εξελιχθούν και να μπορέσουν να αναπτύξουν τις σωστές δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν μελλοντικές προκλήσεις και να ανακάμψουν από αρνητικά γεγονότα. Μπορεί αυτό να αφορά από μια κακή αξιολόγηση απόδοσης μέχρι ζητήματα και απροσδόκητες προκλήσεις που έχουν να κάνουν με σχέσεις με τον εσωτερικό ή εξωτερικό πελάτη. Η ανθεκτικότητα είναι μια βασική δεξιότητα που βοηθά το εργατικό δυναμικό σας να γίνει ισχυρότερο, πιο παραγωγικό και αφοσιωμένο.

Αναρωτιέστε πώς να ξεκινήσετε με την ανθεκτικότητα στην επιχείρησή σας; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

3. Επενδύστε στα σωστά εργαλεία και πόρους

Η δέσμευση των εργαζομένων μπορεί να λάβει πολλές μορφές. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μπορείτε να προσδιορίσετε ποιοι είναι οι αφοσιωμένοι εργαζόμενοι στον οργανισμό σας. Το να γνωρίζετε πώς να αξιολογείτε τη συμπεριφορά και την απόδοση των εργαζομένων σας είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Σήμερα υπάρχουν πολλά εργαλεία διαθέσιμα στην αγορά που σας επιτρέπουν να κάνετε ακριβώς αυτό.

Για παράδειγμα, υπάρχουν αποτελεσματικά συστήματα διαχείρισης της απόδοσης που μπορείτε να θέσετε σε εφαρμογή, έρευνες ικανοποίησης και άλλα καινοτόμα εργαλεία για να διερευνήσετε περισσότερο τη συμπεριφορά των υπαλλήλων σας και να αποκτήσετε γνώση σχετικά με τα τρέχοντα επίπεδα δέσμευσής τους.

4. Μετρήστε την ικανοποίηση των εργαζομένων

Η μέτρηση της ικανοποίησης των εργαζομένων θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που αυξάνουν την αφοσίωση των εργαζομένων σας.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι οργανισμοί όσον αφορά τη δέσμευση των εργαζομένων είναι να το θεωρούν απλώς μια άσκηση. Είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Οι ηγέτες πρέπει να προσδιορίσουν πρώτα τον πραγματικό σκοπό και το νόημα της εργασίας των εργαζόμενών τους. Τι τους παρακινεί; Τι τους οδηγεί; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να εμβαθύνετε και να το δείτε ως μια 360 προσέγγιση, ξεκινώντας με τη χαρτογράφηση των αναγκών τους.

5. Επανεξετάστε τις παροχές των εργαζομένων σας

Είναι οι άνθρωποι σας ευχαριστημένοι με τις παροχές που προσφέρετε;

Σύμφωνα με μελέτη του Business Harvard Review, το 72% των επιχειρήσεων συμφωνεί ότι η αναγνώριση επηρεάζει θετικά τη δέσμευση.

Οι υπάλληλοι που βιώνουν δίκαιη μεταχείριση και αμοιβή γίνονται πρεσβευτές της εταιρείας σας, παραμένουν αφοσιωμένοι και παραγωγικοί. Εξετάστε το ενδεχόμενο ανάπτυξης ενός κατάλληλου συστήματος αμοιβών και παροχών, για την προσέλκυση και τη διατήρηση ταλέντων.

Στη Humanis, βοηθάμε τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ένα σύστημα αμοιβών και παροχών για τους εργαζόμενούς τους με βάση τη διεθνή έρευνα, τη συγκριτική ανάλυση της αγοράς, την αξιολόγηση της θέσης στην εταιρία, καθώς και με τη συνολική στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν για το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.