Πώς να επιλέξετε τον συνεργάτη ανθρώπινου δυναμικού σας


Ο οδηγός σας για την επιλογή συνεργάτη ανθρώπινου δυναμικού, είτε είστε μια μικρομεσαία επιχείρηση είτε ένας μεγάλος οργανισμός. Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε και τι να λάβετε υπόψη σας:

Τι είναι ένας HR Business Partner;

Ένας επιχειρηματικός εταίρος ανθρώπινου δυναμικού (HRBP) είναι ένας στρατηγικός σύνδεσμος μεταξύ του ανθρώπινου δυναμικού και της επιχείρησης, διασφαλίζοντας ότι ο οργανισμός σας είναι σε θέση να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Με επίκεντρο τους ανθρώπους, ο ρόλος ενός συνεργάτη ανθρώπινου δυναμικού είναι να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους, προσφέροντας παράλληλα συνεχή υποστήριξη για ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένων πρακτικών ανθρώπινου δυναμικού υψηλής απόδοσης.

Μπορείτε είτε να αναθέσετε σε εξωτερικούς συνεργάτες την εξ’ ολοκλήρου λειτουργία της υποστήριξης του ανθρώπινου δυναμικού είτε να συνεργαστείτε με μια εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού για την περαιτέρω ενίσχυση των προσπαθειών σας στον τομέα του HR. Ανάλογα με το μέγεθος της εταιρείας σας, οι ανάγκες και οι στόχοι σας μπορεί να διαφέρουν. Μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού για συμβουλευτική υποστήριξη σε συγκεκριμένα μόνο κομμάτια της λειτουργίας του HR σας, όπως η ενίσχυση της κουλτούρας και της εμπειρίας των εργαζομένων σας, η εκπαίδευση και η ανάπτυξη, η ενδυνάμωση των ηγετών, ο οργανωσιακός μετασχηματισμός και άλλα.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε τον συνεργάτη σας στον τομέα των ανθρώπινων πόρων;

Εμπειρία

Το επίπεδο εμπειρίας του υποψήφιου συνεργάτη σας στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού είναι κάτι ουσιαστικό. Ακόμη και αν είστε μια μικρή εταιρεία που θέλει να ενισχύσει μόνο μια πτυχή της λειτουργίας του ανθρώπινου δυναμικού, χρειάζεστε έναν αξιόπιστο συνεργάτη που μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Πρέπει να διαθέτει σημαντική εμπειρία και ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο πελατών, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις συγκεκριμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζετε και να παρέχει ολιστικές λύσεις ανάπτυξης, προσθέτοντας αξία στον οργανισμό σας. Ζητήστε να εξετάσετε προηγούμενες δουλειές και πάρτε συστάσεις από πελάτες και συνεργάτες, προτού αποφασίσετε αν είναι κατάλληλος για εσάς.

Ποικιλία υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού

Είναι ο εξωτερικός συνεργάτης σε θέση να χειριστεί τα πολύπλοκα έργα HR σας; Ενώ ορισμένες εταιρείες μπορεί να είναι ικανές στην παροχή καθημερινής διοικητικής υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού (π.χ. μισθοδοσία, προσλήψεις, ασφαλιστικά ταμεία κλπ), μπορεί να αδυνατούν να χειριστούν μεγάλα και απαιτητικά έργα (όπως η αντιμετώπιση ζητημάτων διαφορετικότητας και συμπερίληψης). Φροντίστε να βρείτε έναν συνεργάτη που να παρέχει λύσεις από το Α έως το Ω σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των εργαζομένων, από την πρόσληψη έως την ένταξη και από την κατάρτιση ως την επιχειρηματική ανθεκτικότητα. Οι ειδικοί σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού θα πρέπει να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τυχόν περίπλοκα ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού και να συνεργαστούν μαζί σας στενά για την επίλυσή τους.

Επίπεδο υποστήριξης

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας είναι το επίπεδο υποστήριξης που μπορεί να προσφέρει ο μελλοντικός σας συνεργάτης. Μπορεί να σας διαθέσει έναν ειδικό σύμβουλο που θα συνεργαστεί με την εσωτερική σας ομάδα Ανθρώπινου Δυναμικού, αν χρειαστεί; Μπορεί να παρέχει την ίδια υποστήριξη σε κάθε στάδιο ανάπτυξης της εταιρείας σας; Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις (start-ups) απαιτούν διαφορετικό επίπεδο υποστήριξης σε σύγκριση με μεγαλύτερους και πιο ώριμους οργανισμούς.

Ο ρόλος του συνεργάτη ανθρώπινου δυναμικού είναι να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τις προκλήσεις και να μεγιστοποιήσετε την απόδοση της επιχείρησής σας μέσω καλύτερων πρακτικών ανθρώπινου δυναμικού, επομένως είναι σημαντικό να έχετε την υποστήριξη που χρειάζεστε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, όχι μόνο στην αρχή.

8 ερωτήσεις για στον μελλοντικό σας συνεργάτη ανθρώπινου δυναμικού, είτε είστε μια μικρομεσαία επιχείρηση είτε μεγάλος οργανισμός:

 • Τι υπηρεσίες HR προσφέρετε;
 • Πόσο καιρό βρίσκεστε στην αγορά ανθρώπινου δυναμικού;
 • Τι γνώσεις και εμπειρίες έχετε να επιδείξετε;
 • Πώς θα συνεργαστούμε;
 • Με ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλους οργανισμούς έχετε συνεργαστεί;
 • Ποιο είναι το επίπεδο υποστήριξης που μπορείτε να μας παρέχετε;
 • Πώς ενημερώνεστε για θέματα και τάσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και πώς θα μας τα επικοινωνείτε;

Humanis Ο συνεργάτης σας σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού

Μέσα από εξειδικευμένες μεθοδολογίες συμβουλευτικής και εκπαίδευσης, καινοτόμες ιδέες και ειδικούς σε ποικιλία επιχειρηματικών θεματολογιών, διευρύνουμε τους επιχειρηματικούς μας ορίζοντες και παρέχουμε στους πελάτες μας ολιστικές λύσεις ανάπτυξης, βοηθώντας οργανισμούς κάθε μεγέθους και τους ανθρώπους τους να αναπτυχθούν.

Υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού της Humanis για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (SMEs)

Έχουμε αναπτύξει ένα πακέτο μοναδικών υπηρεσιών για να υποστηρίξουμε εσάς και την επιχείρησή σας και να σας βοηθήσουμε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό σας:

Τι προσφέρουμε με μια ματιά:

Διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού (Δίνουμε αξία στους οργανισμούς)

 • Σχεδιάζουμε μια κουλτούρα “εξαιρετικού χώρου εργασίας”: Από την ανάπτυξη του οράματος του οργανισμού σας έως την πρόσληψη, την ένταξη νέων εργαζομένων, την περιγραφή των θέσεων εργασίας και την κατάρτιση οργανογράμματος, σας βοηθάμε να δημιουργήσετε την κουλτούρα των ονείρων σας.
 • Αξιολογούμε το ανθρώπινο δυναμικό σας: Αποδίδουν οι άνθρωποί σας στο μέγιστο των ικανοτήτων τους; Το να γνωρίζετε πώς να αξιολογείτε τους εργαζόμενούς σας είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη της εταιρείας σας. Σχεδιάζουμε εξατομικευμένα Συστήματα Διαχείρισης Απόδοσης, που αξιολογούν τους επιχειρηματικούς στόχους κάθε εργαζόμενου και προάγουν την ανάπτυξη.
 • Ανταμείβουμε τους ανθρώπους σας: Γνωρίζουμε τι κάνει τους ανθρώπους να παραμένουν στις εταιρείες και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε ένα σύστημα αμοιβών και παροχών που θα προσφέρει στους υπαλλήλους σας την οικονομική ασφάλεια και το αίσθημα δίκαιης μεταχείρισης που χρειάζονται για να είναι πιστοί
 • Είμαστε πάντα διαθέσιμοι: Στείλτε μας την ερώτηση/πρόκληση/αίτημα σας οποιαδήποτε στιγμή, ημέρα ή νύχτα, μέσω της χρήσης του “ticketing”. Όλα τα αιτήματα παραλαμβάνονται άμεσα και διεκπεραιώνονται έγκαιρα.

Λύσεις Εκπαίδευσης (Δίνουμε αξία στους ανθρώπους)

 • Πιστεύουμε στη δια βίου μάθηση: Μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεις ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα προγράμματά μας προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού της Humanis για μεγάλους οργανισμούς

Ακόμη και οι μεγαλύτεροι οργανισμοί χρειάζονται κατά καιρούς εξειδικευμένες συμβουλές HR. Από τη Εκπαίδευση και την Ανάπτυξη μέχρι προηγμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, έρευνες κουλτούρας, συστήματα διαχείρισης απόδοσης, κέντρα αξιολόγησης και συμβουλές ESG, έχουμε σχεδιάσει ένα ειδικό χαρτοφυλάκιο λύσεων ανθρώπινου δυναμικού για να βοηθήσουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις να αναπτύσσονται στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον.  Μάθετε περισσότερα εδώ

Κλείστε σήμερα μια δωρεάν συνεδρία με έναν από τους συμβούλους μας σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού για να σας βοηθήσουμε να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.